Niels Rikken is R-M Best Painter

Niels Rikken is R-M Best Painter

Autospuiter Niels Rikken (25) van Adco Autoschadeherstelbedrijf en Glasservice in Groesbeek heeft de nationale finale van de R-M Best Painter Contest gewonnen.

Tijdens de voorronde van de nationale R-M Best Painter Contest, de wedstrijd voor de beste jonge autospuiter, waren er vier kandidaten geselecteerd om te strijden voor de titel van R-M Best Painter in Nederland. De voorronde van de spuitwedstrijd vond plaats op 7 februari 2013 in het Refinish Competence Center in Maarssen. Op deze dag werden alle kandidaten uitgebreid getest op hun theoretische kennis over het vak van autospuiter. In totaal deden hier veertien kandidaten –
allemaal werkzaam bij ondernemers die met R-M werken – mee aan de voorronde.

In de nationale finale voor de R-M Best Painter Contest, die op 18 april 2013 plaatsvond, kregen de jonge spuiters verdeeld over de dag verschillende theorie- en praktijkopdrachten voorgeschoteld. Zoals het beantwoorden van vragen over producteigenschappen of laksystemen en over het maken van kleuren en vragen over spuitinstellingen. De praktijkopdrachten bestonden uit het zoeken van kleuren. Daarna moesten alle kandidaten een paneel voorbewerken en spuiten. Uiteindelijk liet Niels Rikken de andere drie finalisten, Danny Thomassen, Melissa Liet en Sascha Langkamp achter zich.

Dit betekent dat hij naar de internationale finale gaat van deze wedstrijd voor de beste autospuiter onder de 31 jaar. Dit evenement vindt op 8,9 en 10 oktober plaats in het hoofdkwartier van R-M in het Franse Clermont L’oise. Hier laten de meest getalenteerde jonge spuiters uit heel Europa, Azië en Afrika hun vaardigheden zien aan pers en vakgenoten uit de hele wereld.

Namens ADCO Autoschadeherstelbedrijf & Glasservice feliciteren wij Niels met het behalen van deze uitzonderlijke prestatie!